Nyt fag på Rønde Privatskole: Teknologiforståelse

Ikke kategoriseretKommentarer lukket til Nyt fag på Rønde Privatskole: Teknologiforståelse

Teknologiforståelse – nyt fag på Rønde Privatskole.

På Rønde Privatskole vil vi gerne være med i forreste linje, når det drejer sig om at uddanne og forberede vores elever til det 21. århundrede. Mængden af teknologier vil fortsat stige eksponentielt og de unge skal ikke blot være brugere af teknologi – de skal også være dem, der former den. Det kræver, at skolen gør mere ud af at ruste den enkelte elev til et stadigt mere teknologisk samfund.

Rønde Privatskole vil derfor være med til at søsætte faget ”Teknologiforståelse” som et obligatorisk fag i 8. klasse fra og med skoleåret 2018/19. I faget vil eleverne blive præsenteret for viden og færdigheder i forbindelse med nye teknologier, der understøtter deres kompetencer i forhold til innovation, hands-on, engineering, design, programmering og anvendelse af nye teknologier.

På Rønde Privatskole vil undervisningen foregå i skolens nye Smart Grid Laboratorium, hvor skolen i forvejen har en samling af nye teknologier – herunder blandt andet et Lego Mindstorm klassesæt, der giver et godt afsæt for en relevant og kvalificerende undervisning i (nogle af) ”Det 21.-århundredes færdigheder”.

På Rønde Privatskole har vi stadig fokus på de klassisk dannende fag, og ser derfor Teknologiforståelse som det ene afgørende ben. Det andet er den ben humanistiske forståelse, hvor Rønde Privatskole står stærkt med både Cambridge undervisning i engelsk og tysk og ekstra timer til de humanistiske fag, så skolen sikrer, at der er god plads til den nødvendige samtale.

* I folkeskolernes forsøgsordning kan skolerne vælge at oprette faget enten som et obligatorisk fag eller som et valgfag (for 7.-9. klasse).