Skolens historie

1917
september 1

Skolens begyndelse

- Et toårigt kursusforløb til klassisk-sproglig studentereksamen bliver grundlagt på Rønde Højskole, men allerede i oktober samme år bliver Rønde Kursus grundlagt som en selvstændig skole med Kristen Herskind som forstander. Skolen har sit udspring i den indre-missionske skolebevægelse.
1918
september 2

Hovedbygning færdig

Den nuværende hovedbygning på. Kr. Herskinds Vej står færdig. Den huser nu gymnasieklasser, kontorer, kantine og studieområder.
1936

Forstanderskift

Johannes Mygind, svigersøn af Kresten Herskind, bliver medforstander indtil Kresten Herskinds død i 1946. Mygind overtager herefter som eneforstander - en titel der i 1960 ændres til rektor.
1937

Overbygning oprettes

Da de kommunale skoler på Mols og i Rønde ikke får overbygning før i begyndelsen af 1960’erne, oprettter skolen i 1937 en privat "mellemskoleafdeling", som ikke mindst kom til at fungere som den eneste overbygningsskole for områdets unge.

Johannes Mygind stopper

I 1969 tog rektor Johannes Mygind sin afsked, og det blev faktisk et vendepunkt i skolens historie, idet de mennesker, som havde haft deres arbejde på skolen helt tilbage til dens første år, ikke længere havde deres daglige gang på skolen. Henning Ehlers Ohlsen blev valgt som ny rektor. Han valgte dog allerede forlade skolen med udgangen af skoleåret 1972/73.

Poul Møller Petersen starter

Skolens nye rektor er Poul Møller Petersen, som sidder i stillingen frem til 2006 - 33 år.
april 14

Realeksamen afskaffes

Der må tænkes nyt omkring denne skoleafdeling, som har været skolens tilbud til unge før gymnasiet. I en tid overvejer man muligheden for at oprette en efterskoleafdeling, men ideen blev opgivet.

Oprettelse af grundskole

Der sker der en radikal ændring af undervisningstilbuddet, idet realkurset bliver afløst af 8.-10. grundskoleklasser.
oktober 24

Opgør med indre-mission

Båndene med indre-mission kappes. Nu hedder det som værdigrundlag i skolens vedtægter, at ”skolen drives på et folkekirkeligt grundlag". I 2010 ændres det til "at drive undervisning på et kristent, socialt idegrundlag".

Tilføjelse af 7. klasse

I dette år tilføjer skolen en 7. klasse til grundskolen.
oktober 1

Skolerne skilles

I dette år sker endnu en radikal ændring i skolens historie. Gymnasiet og grundskole adskilles. Gymnasiet bliver et offentligt gymnasium og grundskolens ændres til den private, selvejende instituation "Rønde Privatskole", som vi kender den i dag.
april 1

Skolelederskift

Afdelingsleder for Rønde Gymnasiums Grundskole og skoleleder for den nye Rønde Privatskole, Tom Søndergaard, går efter 10 år som leder, på pension. Den nye skoleleder, Torben Märcher, starter 1. januar 2016.
september 1

100 år!

Vi fejrer vores 100-års jubilæum sammen med gymnasiet. Det bliver et markeret år i skolens historie med mange aktiviteter, jubilæumsskrift og andet, der markerer den store begivenhed.