Anderledes dage

Hverdagene er der flest af – men når det er sagt, så gør vi meget på Rønde Privatskole for at bryde hverdagen op og give plads til fordybelse og nytænkning – det gør vi i de følgende uger og dage:

Temauger

I 7. klasse afholder vi flere temauger, hvor eleverne får mulighed for at fordybe sig i forskellige emner med udgangspunkt i forskellige metoder.

Naturfagsuge

En årlig tilbagevendende begivenhed for 8. årgang. Eleverne lærer om jordens geologiske tidsaldre, livets udvikling og landskabsdannelse med fokus på unikke danske lokaliteter. Ugen byder traditiontro også på Maikens stenkursus med praktisk prøve. 🙂

Erhvervsuge

I erhvervsugen, som finder sted en gang om året, skal de tre 8. klasser arbejde sammen i en temauge med fokus på uddannelse, job og iværksætteri. Det er en uge med besøg udefra, virksomhedsbesøg, rollespil, uddannelsesvejledning, gruppearbejde og selvstændigt arbejde.

Erhvervspraktik

Vi tager en uge ud af 9. klasse-elevernes år og dedikerer til erhvervspraktik. Vores erhvervspraktik afholdes i samarbejde med skolens ungdomsuddannelsesvejleder. Det betyder, at eleverne selv skal finde et praktiksted, passe en arbejdsuge og skrive en rapport om forløbet. Det giver rigtigt meget til vores elever, at de kommer ud og møder den virkelige verden – de lærer utroligt meget men kan også bidrage med nye, ungdommelige perspektiver.

Projektopgave

I 9. klasse afholder vi projektopgave-uge. Det betyder, at alle elever skal undersøge et tværfagligt emne, som de selv vælger ud fra et overemne. De skal lave et produkt, en fremlæggelse og dokumentere deres arbejdsproces. Ugen giver mulighed for at eleverne skal tage selvstændigt ansvar for deres egen læring og give deres bud på svar på nogle interessante problemstillinger.

Trekantturnering

Hvert år dyster vi mod Rønde Efterskole og Rønde Skole i trekantturneringen. Der konkurrereres i så forskellige discipliner som stafet, bordtennis og esport – men også i fodbold, håndbold og volleyball. Ved turneringens afslutning kåres den vindende skole, som modtager en pokal og “håneretten” i et år.

Atletik- og idrætsdag

Hvert år tager vi ud og lader 7. og 8. klasseseleverne dyste i skoleatletik. Det er en skøn dag, hvor alle får prøvet deres fysiske og tekniske kræfter af. 9. og 10. klasse spiller rugby og tager i svømmehallen.

Juleafslutning

Når juletiden nærmer sig, går vi i julestemning. Vi afholder juleklip med tilhørende oppyntningskonkurrence. Vi afholder Luciaoptag (7. klasses piger), og den sidste dag før juleferien tager vi i Bregnet Kirke og har derefter julehygge både i klasserne og fælles. I forbindelse med Lucia-optoget uddeles også legater til elever, som udviser særligt stort fagligt overblik og samtidigt er gode elever for klassen. Legaet består af 1000,- kr. fra Kr. Herskind-Mygind-Fonden.