En typisk skoledag

Selvom to dage ikke er ens, så er der alligevel en vis genkendelighed i løbet af en almindelig skoleuge. Vi har også ikke dage, der ikke er helt almindelige – dem kan du læse om her. Vi underviser efter folkeskolens fælles mål.

Lektioner

Eleverne følger et fast skema hver uge. Sådan her ser en 7. klasses lektionstal ud:

FagAntal lektioner
Dansk7
Klassens tid1
Engelsk3
Tysk4
Historie2
Matematik5
Biologi2
Geografi2
Fysik/kemi2
Idræt2
Musik/delehold2
Værktøjsfag2
Præst2
Fagene

Vi følger i udgangspunktet folkeskolens fag og underviser efter fælles mål. Det vil sige, at du på Rønde Privatskole møder de fag, du kender fra folkeskolen. Men vi er engagerede i at undervise på et højt fagligt niveau og have fokus på den enkelte elev i situationen.

Udover de “almindelige fag” har vi værktøjsfag og præst i 7. klasse.

Værktøjsfag

I 7. klasse følger man fire forskellige værktøjsfag. Fagene er “Kend din computer”, Billedkunst, Drama og Udeliv.

Timetal

Vores timetal ligger generelt lidt højere end minimumskravene og de vejledende timetal. Det gør vi for at sikre, at vores elever får så mange timer som muligt med lærere.

Pauser

Når man siger timer, siger man selvfølgelig også pauser. Vi holder 5 minutters pauser mellem hver lektionerne og to store pauser til formiddag og middag. I pauserne må eleverne færdes frit på og uden for skolen. Der er ingen klokke, der ringer, men eleverne skal være klar til timens start. Det betyder frihed under ansvar – og det kan vores elever. Samtidigt møder de “store” gymnasieelever i og omkring skolen. Det sikrer et roligt pausemiljø.

Morgensamling

Hver tirsdag og torsdag holder vi morgensamling. Det vil sige, at vi mødes i vores festsal til en sang, beskeder og indslag fra elev eller lærere. Det er en god tradition, der skaber mening og sammenhold mellem eleverne på tværs af årgangene.

 

  • Følg med i hverdagen på Facebook

  • Rønde Privatskole

    Rønde Privatskole er en tre-sporet overbygningsskole i naturskønne omgivelser midt i Syddjurs Kommune. Der er kort rejsetid med bus fra både Aarhus Nord og hele Djursland.

@ Rønde Privatskole - 2017