Ud i verden

Når man rejser ud i verden får man oplevelser, som man ikke kan få herhjemme. Man lærer sprog, nye kulturer og får nye venner – både nogle man møder, og nogle man havde med hjemmefra. Det er vigtigt for os – derfor ser vores rejseaktiviteter sådan ud:

7. årgang:

I 7. klasse kommer du på to lejrture i løbet af skoleåret. Første tur er en ryste-sammen-tur i begyndelsen af skoleåret. Formålet er, at eleverne så hurtigt som muligt lærer hinanden at kende. På denne måde kan der i løbet af kort tid etableres et godt samarbejds-og arbejdsklima i klassen. Turen går til en hytte, der ikke ligger så langt fra skolen.Anden tur er en 3-dags-lejrskole som almindeligvis ligger i ugen op til sommerferien.

8. årgang:

På 8. årgang udveksler man med en skole fra et andet europæisk land. Skolen har i øjeblikket udvekslingsaftaler med skoler i Sverige, Holland og Belgien. Eleverne indkvarteres privat i værtslandet, ligesom gæsterne også indkvarteres privat i elevens hjem.

• Formålet med udvekslingerne er:
  • at eleverne lærer om en ny kultur
  • at den sproglige dimension forstærkes
  • at modne eleverne til ”at turde stå på egne ben”
  • at eleverne kan tilpasse sig andre forhold
  • at eleverne bliver bevidste om deres egen kultur
  • at eleverne oplever et andet skolesystem og får indblik i andrejævnaldrendes hverdag
  • at medvirke til at eleverne får mod og evne til at arbejde uden for Danmarks grænser
9. årgang:

Storbyturene skal gå til hovedstæder i lande eller delstater –eks. Hamborg, København, London. Her er kultur og dannelse i højsædet. Eleverne møder faglige krav, der relaterer sig til den daglige undervisning.

• Formålet med studieture til storbyer er:
  • at eleverne lærer om landets/byens kultur
  • at den sproglige dimension forstærkes
  • at eleverne lærer om byens rolle i staten/delstaten og Europa
  • at modne eleverne til ”at turde stå på egne ben”
  • at eleverne bliver bevidste om deres egen kultur
  • at eleverne deltager i forberedelsen af turen